Arendalskonferansen 2016

Arendalskonferansen Dypdykk- Folk møter Folk -og et innblikk i aktiviteter og prosjekter for inkludering og fellesskap i Arendal.

Lokalisering:

Arendal Bibliotek og Torvet.

 

Dypdykk Folk møter folk del 1.

Dato: 9.juni

Tidspunkt: 14.00-15.00

 

10 deltakere ved Arendal voksenopplæring møter 10 deltakere ved Arendalskonferansen, til et 45 minutters stunt på Arendal bibliotek. Vi tar sats og ser hva som skjer når folk som ikke kjenner hverandre møtes. I 2015 vant stuntet «Folk møter folk» IMDi Sør sin idékonkuranse.

Se nettside http://fremtidenskommuner.no/arendalskonferansen-2016/dypdykk-2016/

Folk møter folk

Erik Holand Agderposten

Påmeldte til Dypdykket vil få en presentasjon sammen med dem som er forespurt direkte om å sitte rundt langbordet og snakke med en venn de enda ikke har møtt.

Når samtalene mellom «folk» pågår, vil resten av deltagerne få møte andre folk som jobber med frivillighet og deltar i spennende inkluderingsprosjekt i Arendal.

Dette vil foregå på «Scenen» i 2.etg i Arendal Bibliotek.

Her vil vi gi deg noen hverdagsoppskrifter på arbeidsmåter og prosjekt som vi har våget å teste ut. Vi ønsker å dele noen erfaringer fra ildsjeler lokalt, og invitere dere til innspill, til å prøve ut nye ideer og nye metoder, til å finne «oppskrifter» på hverdagsinkludering.

Kokebok for inkludering vil bli delt ut når du går ut til del 2 av Dypdykket.

 

Dypdykk Folk møter Folk del 2

Dato: 9.juni

Tidspunkt: 15.00-15.45

Arendal Bibliotek 1. etg og Torvet

 

Under del 2 av Dypdykket vil du kunne gå ut i et levende laboratorium og møte på flere pågående prosjekt, og mange aktører innen frivilligheten, kulturlivet og sivilsamfunnet, som jobber sammen på tvers av fag, alder, bakgrunn og nasjonalitet.

 

Arendalsdugnaden er et initiativ i Nettverket Med Hjerte for Arendal for å markere noe av den felles innsatsen som gjøres for å skape en levende og inkluderende by. Her vil dere oppleve at folk møter folk, ungdom møter ungdom og barn møter barn. Dette er tenkt som en årlig « Dugnad» for å synliggjøre felles innsats i kommunen, og  inspirere flere til å bli med på laget.

La deg inspirere, og møt aktører som kan fortelle om engasjement og prosjekt som dere kan sette i gang i egen kommune.

Her deler vi erfaringer og løsninger på noen utfordringer.

Les mer her: Arendalsdugnaden

 

Bymylder/Den Røde Tråden:

Parallelt pågår Bymylder/Den Røde Tråden 6. – 9.juni v/Glød Produksjoner, performanceforestilling/medskapende publikumsmøter 9.juni kl 15:

Teater for og med barn og unge, i samarbeid med kunstfagstudenter ved UiA. En forestilling skapes gjennom fire dager for åpne vinduer i et ledig butikklokale ved Torvet. Arbeidstittel: ”Den røde tråden”

Se mer informasjon i vedlagt link. La deg overraske og inspirere.

Les mer her: ByMylder

 

__________________________

 

 

Under DypDykk 9.juni kl 14 – 16

 

På Torvet:

Organisasjoner og frivilligsentralene synliggjør pågående prosjekter, viser flere alternative mulighetsrom for deltakelse, opplevelse og dugnad.

I Arendal bibliotek:

Folk møter Folk / Ungdom møter Ungdom / Barn møter Barn

Barnefamiliebase i barneavdelinga, med aktiviteter for store og små.

ByMylder 6. – 9.juni v/Glød Produksjoner, forestilling/medskapende publikumsmøter 9.juni kl 15: Teater for og med barn og unge, i samarbeid med kunstfagstudenter ved UiA. En forestilling skapes gjennom fire dager for åpne vinduer i et ledig butikklokale ved Torvet. Arbeidstittel: ”Den røde tråden”

Tyholmen Frivilligsentral 8.juni: Bryggedans, onsdag 8.juni. Musikk, dans og bevertning.

Tromøy Frivilligsentral 10.juni kl 12: Kulturhistorisk vandring rundt Gjerstadvannet, med fortellinger om jettegryter og vikingegraver, krigshistorie, dyre- og planteliv. Ca 6 km lang tur, inkl pause med vakker utsikt over vannet. Oppmøte på Gjerstad.

Eydehavn Frivilligsentral 11.juni: Torvdag på Eydehavn, med yrende folkeliv, mat og marked, fotballturnering, åpent museum med mer.

 

 

Vi ønsker å fylle tomrom og bygge broer over mellomrom. 

Med hjerte for Arendal logo