
Julebord - Home edition
FLOW er ungdomsarbeidet i Sørlandskirken. Fredag 18.desember 20:00 arrangerer vi «Julebord – Home edition». Vi ønsker å bringe julestemningen og julebordet hjem til de tusen hjem, siden vi ikke kan møtes fysisk. Det foregår slik at vi samles i mindre grupper i hjemmene (max 5 gjester per husstand), spiser god mat sammen og følger med på julebordet som blir lagt ut som en video. Dere må selvfølgelig pynte dere!🥳 Det blir konkurranser, innslag, julesanger, matlaging og god stemning!😎
Kontaktperson:
Frida Nyland
408 68 748

Kulturell adventskalender
Et samarbeid mellom Kulturkammeret og Agderposten
Dagens luke publiseres på Agderposten.no og Kulturkammeret sin Facebookside:
https://www.facebook.com/kulturkammeret

Fredagskafé
18.des 10.30 – 13.00
I dag serverer vi julelunsjtallerken kr.70,-
PÅMELDING
OBS! aktiviteten kan vær full da vi har max antall på 14stk
Adresse: Eydehavn Kuben Frivilligsentral
Nesgata 13, 4810 Eydehavn
Kontaktperson:
Synnøve Hagane
45 00 91 93

Morgenkafé
18.des 8.30 – 10.00
Møt opp for en kaffeprat om morgenen!
kr 20 for kaffe
OBS! aktiviteten kan vær full da vi har max antall på 14stk
Adresse: Eydehavn Kuben Frivilligsentral
Nesgata 13, 4810 Eydehavn
Kontaktperson:
Synnøve Hagane
45 00 91 93

Julefrokost med Enter Fritid
18.des 10.00 – 12.00
Målgruppe: Deltakere i Enter Fritid, Kirkens Bymisjon
Adresse: Kirkekjelleren, Friergangen 2, Arendal
Kontaktperson:
Lene Merete Gunnarson
45975192

Digital Høytlesing
Kirkens Bymisjon
Tradisjon tro, leser Åsta Ledaal fra DNK, Marianne Løge fra humanetisk forbund og Merete Haslund fra KB. I tillegg har vi vært så heldige å få med Peter Haltorp fra Sørlandskirken og Pater Sigurd Markussen fra Den Katolske Kirke. Håper du vil følge oss gjennom denne vakre og dagsaktuelle fortellingen.

Hva annet er spesielt med dagen i dag?
FNs Internasjonale Migrasjonsdag
Bakgrunnen for dagen er å rette søkelyset på rettigheter og beskyttelse av migranter og fremmedarbeidere.
Fattigdom, arbeidsledighet, klimaendringer, krig og konflikt er alle faktorer som kan forårsake at mennesker migrerer, dvs. å flytte på seg fra et sted til et annet med hensikt å bosette seg. Migrasjon kan altså ha økonomiske, sosiale, politiske og miljømessige årsaker, og motivasjonen for å migrere kan skyldes forhold både det stedet man migrerer fra og det man migrerer til.
Antallet migranter som har krysset landegrenser økte fra 175 millioner mennesker i år 2000 til 244 millioner i 2015, ifølge Den internasjonale organisasjonen for migrasjons (IOM) World Migration Report 2018. Nesten to tredjedeler av verdens migranter bor enten i Europa (76 millioner) eller i Asia (75 millioner).
Hva er forskjellen på en flyktning og en migrant?
Flyktninger er en type migranter. De har spesielle rettigheter gjennom Flyktningkonvensjonen. Arbeidsmigranter er en annen type migranter og har ikke de samme kravene på beskyttelse i landet de kommer til som flyktninger har.
Flere migrerer nå enn noen gang tidligere i historien. Folk flytter ofte fra land til by, en prosess som kalles urbanisering. Over halvparten av verdens befolkning bor i byer.
FNs generalforsamling opprettet den internasjonale migrasjonsdagen i 2000. På samme dato i 1990 vedtok FN en lov om beskyttelse av alle migrantarbeidere, som er bakgrunnen for dagen.
Kilde: https://www.fn.no/om-fn/fn-dager/kalender/den-internasjonale-migrasjonsdagen